Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Kooktips/ Wok - Eerste Gebruik en Onderhoud


Wok - Eerste Gebruik en Onderhoud

Wok - Eerste Gebruik en Onderhoud


Eerste Gebruik van de Wok

Wanneer u een nieuwe wok koopt dient deze voor gebruik op een speciale manier behandeld te worden.

Was de wok met een zeepvrij middel, spoel grondig en laat boven een matig vuur drogen.

Doe er 2 eetlepels olie in en verhit tot deze begint te dampen. Draai de wok in alle richtingen om de wanden gelijkmatig in te vetten.

Giet de olie weg, spoel met heet water en droog boven het vuur. Laat de wok afkoelen tot kamertemperatuur.

Herhaal deze procedure nogmaals en vet daarna de wok in met olie.

Onderhoud van de wok

Een wok mag nooit met afwasmiddel worden schoongemaakt!

Na gebruik poets je de wok met water en een zachte spons. Droog af met een schone doek en laat boven het vuur helemaal drogen. Aangebakken etensresten kan je wegschuren met een stukje papier, wat olie en zout. Vet de wok steeds in met olie voor je deze weer opbergt.

Na verloop van tijd zal de wok door het gebruik zwart worden en dit is meteen het bewijs dat u uw wok goed onderhouden heeft.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy