Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Kooktips/ Tips voor een geslaagde Barbecue


Tips voor een geslaagde Barbecue

barbecue barbeque bbq


Maak het vuur minstens een half uur voor het bakken aan. Gebruik voor het aanmaken reukloze aanmaakblokjes en wat aanmaakhout. Giet nooit spiritus of benzine op het vuur: de vlam kan in de fles schieten en u zou hiervan niet het eerste slachtoffer zijn!

Gebruik enkel aan barbecuetoestel dat stevig en stabiel staat. Indien de barbecue op uw gazon staat, giet dan voor u begint een emmer water op die plek. Zo zorgt u er voor dat de gazon niet bruin wordt of dat er schroeiplekken ontstaan.

Zorg voor voldoende zuurstoftoevoer onder de houtskool en voor minstens 20 centimeter afstand tussen de houtskool en het rooster.

Hou steeds een emmer water paraat in de buurt van het barbecuetoestel en laat het nooit onbeheerd achter: safety first!

Oude restjes kan u verwijderen met een stalen borstel nadat u het vuur heeft aangemaakt. Wrijf ook even met een halve citroen over het rooster. Citroensap heeft een zuiverende werking en is niet ontvlambaar.

De houtskool is warm genoeg om te bakken als u uw hand niet langer dan 2 seconden boven de gloed kan houden. Een goed houtskoolvuur kan je herkennen aan een wit aslaagje. Vlammen moeten ten allen tijde worden vermeden daar deze het te bakken ingredient zwart kleuren. De zwarte aanbaksels zijn zeer ongezond. Als er braadvocht op de kolen valt zal dit voor vlammen zorgen; deze kan u doven met een plantenspuit.

Vaak worden gerechten gemarineerd met olie. Deze gerechten haal je enige tijd voor het braden uit de marinade. Dep ze droog met wat keukenpapier. Dit om te voorkomen dat de marinade in het vuur valt en voor vlammen zorgt.

Let erop dat de te braden gerechten niet in de zon liggen. Bacterien zijn namelijk gek op warmte.

Draai de braadstukken voortdurend om. Zo kunnen ze van buiten mooi bakken en van binnen worden ze gelijkmatig gaar.

Gebruik bij het braden best ook vuurvaste handschoenen en liefst ook een hittebestendige schort. Het spreekt voor zich dat u spelende kinderen uit de buurt houdt.

Kies voor kwalitatieve en droge houtskool. Natte houtskool zorgt voor veel rook en ontbrandt moeilijk. Let er ook op dat de barbecue zo is opgesteld dat u niet uw gasten uitrookt.

Nieuwe houtskool voegt u best toe aan de buitenkant van de gloeiende kolen. Deze kunnen zo opwarmen en kan je later aan het hoofdvuur toevoegen zonder dat de temperatuur drastisch daalt.

Onze barbecue recepten kan u hier nalezen.Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy