Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Kooktips/ Pasta Koken


Pasta Koken

Pasta Koken


Pasta moet altijd worden gekookt, of u deze nu zelf maakt of in de winkel koopt. Verse pasta is sneller klaar dan de gedroogde versie. Volkorenpasta vraagt een langere bereidingstijd. Kijk steeds op de verpakking naar de aangegeven kooktijd.

Het geheim om op een goede manier pasta te koken is het gebruik van voldoende water. Voorzie een halve liter water per 125 gram pasta. Breng het water aan de kook en voeg er een eetlepel olijfolie en een snufje zout aan toe. Daardoor wordt het hinderlijk kleven en overkoken van de pasta tegen gegaan.

Lange pastasoorten laat je best langzaam uitwaaieren in het water naarmate dat hij zacht wordt.

Om na te gaan of de pasta gaar is kan je een stukje pasta uit de kookpot nemen en even bijten. Deegwaren horen "al dente" te zijn; dit wil zeggen "beetgaar".

Na het koken laat je de pasta uitlekken in een vergiet. Als het de bedoeling is de pasta te gebruiken in een slaatje mag je hem even laten schrikken onder koud stromend water en hem daarna laten uitlekken.

Lasagnevellen of cannelloni hoef je niet voor te koken als de bereidingstijd in de oven lang genoeg is en het gerecht een voldoende hoeveelheid saus gebruikt.

Enkele Recepten met Pasta

Spaghetti Puttanesca
Pasta met Griekse Tomatensaus
Tortellini met Curry en Courgette
Lasagne Bolognese (Italiaans)

Culinaire Informatie

Pasta - Pastasoorten
Pasta - Zelf Pasta MakenHome | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy