Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Kooktips/ Confituur en Gelei Maken


Confituur en Gelei Maken

Confituur en Gelei Maken


Gelei bekomt men door het sap van de vruchten met suiker te laten koken tot het opstijft bij het afkoelen.

Confituur bekomt men door de vruchten en de suiker samen te laten koken.

Hier volgen enkele handige tips die je in acht kan nemen als je confituur of gelei gaat maken:

  • Respecteer nauwgezet de aangegeven hoeveelheden vruchten en suiker!
  • Gebruik een wijde kookpan.
  • Maak de vruchten schoon met zuiver en roestvrij materiaal.
  • Roer de confituur om met een houten lepel.
  • Schep met een schuimspaan het schuim af dat zich tijdens het koken vormt.
  • De confituur heeft genoeg gekookt als ze rekkend van de houten lepel loopt, of als een druppel die men laat vallen op de rand van een bord spoedig opstijft.
  • Was de potten in heet sodawater, spoel ze in heet water en keer ze om op een zuivere handdoek. Droog ze niet af.
  • Vul de potten terwijl de confituur nog warm is. Laat eerst een lepel confituur in het glas lopen, opdat dit niet zou springen.
  • Voorzie de potten van een etiket met de datum en het soort confituur.
  • Bewaar de confituur op een droge en koele plaats.

Confituurrecepten

Aardbeienconfituur
Bananenconfituur
Frambozenconfituur
Kiwiconfituur
Kruisbessenconfituur
Rabarberconfituur





Meer over Jam

Jam.Startpagina.nl
















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy