Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Kooktips/ Aardappelen Koken


Aardappelen Koken

Aardappelen Koken


U neemt best aardappelen van dezelfde grootte daar ze dan allemaal tegelijk gaar zijn.

Schil de aardappelen dun, haal er de ogen uit en leg ze meteen in koud water zodat ze niet verkleuren. Laat ze niet te lang in het water liggen daar er dan voedingsstoffen verloren gaan.

Kook aardappelen in gezouten water met het deksel op de pot. De kooktijd bedraagt ongeveer 15 tot 20 minuten. U kan de gaarheid controleren door er met een vork in te prikken; ze zijn gaar als je weinig weerstand voelt.

Zet aardappelen best op in kokend water zodat er geen vitaminen verloren gaan.

Aardappelen koken niet over als u voor het koken wat melk of olie in het water doet.

Aardappelen koken sneller als u voor het koken wat margarine in het water doet; daardoor wordt het kookpunt verhoogd en zijn ze sneller gaar.

Gekookte aardappelen kan u tot een half uur warm houden door een theedoek over de pot te leggen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy