Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Zeeduivel met Amandelen


Zeeduivel met Amandelen

Zeeduivel met Amandelen

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 400 gram zeeduivelfilet (of andere witte vis)
- 30 gram gemalen amandelen
- Olijfolie
- 1 ajuin (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels paneermeel
- 4 tomaten (gepeld en in blokjes)
- 1 chili peper (met zaadjes, fijngesneden)
- 20 cl droge witte wijn
- 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper

Bereidingswijze

Doe 3 eetlepels olijfolie in een kookpan en fruit de ajuin lichtjes aan. Voeg de amandelen, het paneermeel, de ketchup, de knoflook, het paprikapoeder en het chilipepertje toe en zet goed door elkaar. Doe de tomaten en de witte wijn erbij en laat 20 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. Rol de vis in de bloem en bak deze in een pan met olijfolie langs beide zijden mooi bruin. Leg de vis in de saus en laat nog 5 minuutjes doorpruttelen. Breng alles op smaak met wat peper en zout. Afwerken met de peterselie.

Deze saus is lekker bij alle soorten witte visfilet.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy