Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Soepen/ Witloofsoep


Witloofsoep

Witloofsoep

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 2 liter water
- 2 bouillonblokjes (runds)
- peper en zout
- 6 stronken witloof (fijngesneden)
- het wit van 4 preistengels (fijngesneden)
- 2 ajuinen
- bakboter

Bereidingswijze

Snij 1 ajuin fijn en snij de andere extra fijn. Warm wat boter op in een klein pannetje en bak er de extra fijne ajuin in zwart. Fruit de andere ajuin, het witloof en de prei in een grote soepketel met wat boter. Voeg het water, de bouillonblokjes en de zwart gebakken ajuin toe. Breng aan de kook en laat alles een kwartiertje sudderen met het deksel op de kookpot. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer in kopjes en garneer eventueel met wat parmesaanse kaas.



















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy