Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Vlaamse Hutsepot


Vlaamse Hutsepot

Ingredienten

Voor 6 Personen:

- 250 gram rundsvlees
- 250 gram lamsvlees
- 1 varkenspoot
- 1 varkensoor
- 1 varkensstaart
- 3 winterwortelen (in schijfjes)
- 1 stengel selder (fijngesneden)
- 1 stuk prei (fijngesneden)
- 2 ajuinen (fijngesneden)
- 2 rapen (fijngesneden)
- 20 spruitjes
- 1/2 witte kool (fijngesneden)
- 8 aardappelen (in grote stukken gesneden)
- peper en zout
- 1 kruidentuiltje
- bakboter

Bereidingswijze

Fruit de ajuinen aan in wat bakboter in een grote kookpot. Leg er al het vlees boven op en voeg water toe tot alles onder staat. Flink kruiden met peper en zout. Voeg het kruidentuiltje toe. Laat 30 min koken en schuim af indien nodig. Voeg al de groenten (behalve de aardappelen) toe en laat 90 min pruttelen. Doe er de aardappelen bij en laat nog eens 45 min sudderen. Verwijder het kruidentuiltje en kruid bij indien nodig. Serveren in diepe borden.

Culinaire Informatie

Kruidentuiltje



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy