Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Videe (Vol-au-vent)


Videe (Vol-au-vent)

Videe (Vol-au-vent)

In Belgie noemt men vol-au-vent meestal videe, terwijl in Nederland de naam koninginnehapje veel wordt gebruikt.

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 1 soepkip
- 500 gr champignons
- sap van 1 citroen
- 300 gr kalfsgehakt
- 1 eierdooier
- 3 eetlepels paneermeel
- 75 gr bakboter
- 75 gr bloem
- zout en peper
- 1 bouillonblokje (kip)
- scheutje room
- bladerdeeggebakjes voor videe

Bereidingswijze

Breng water (totdat de kip onderstaat) met wat peper en zout aan de kook in een grote kookpot en laat de soepkip hierin 1.5 uur garen. Laat daarna de kip afkoelen in de bouillon. Haal de kip eruit en zeef de bouillon. Verwijder het vel en de beentjes van de kip en snij het kippevlees in blokjes.

Snij de champignons in plakjes. Doe er wat citroensap overheen en wat peper en laat ze in de microgolf 4 minuutjes garen met het deksel erop. Giet de champignons af en laat ze uitlekken.

Meng het kalfsgehakt met de eierdooier en het paneermeel, draai er kleine bolletjes van en laat deze in kokend water pocheren tot ze komen boven drijven. Haal de gehaktballetjes uit het water.

Smelt de boter in een kookpot en maak met de bloem en 1/2e liter kippebouillon een witte roux. Voeg zout en peper toe alsook het bouillonblokje en wat citroensap. Doe er de champignons, gehaktballetjes en het kippevlees bij.

Voeg juist voor het opdienen nog wat room erbij.

Warm de bladerdeeggebakjes op in een hete oven en vul ze met de videevulling.

TIP: de overschot van de bouillon kan je invriezen voor later gebruik of je kan er Kippensoep van maken.

Recept ingezonden door Anita.

Kooktip

Champignons - Hoe te Kuisen?



















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy