Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Sauzen en Dips/ Uien Confijt


Uien Confijt

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 3 grote uien (in dunne plakjes)
- 50 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels bastaardsuiker
- 2 eetlepels kappertjes (grof gehakt)
- 2 eetlepels versepeterselie (fijngehakt)
- peper en zout

Bereidingswijze

Verhit de boter met de olie in een kookpot. Voeg de uien en de suiker toe en laat gedurende 30 minuten zachtjes bakken op een laag vuurtje. Schep tijdens het bakken af en toe om tot de uien mooi diepbruin zijn. Voeg de kappertjes toe en laat alles volledig afkoelen. Meng er de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot het moment van serveren.

Als variatie kan je rode uien of sjalotjes gebruiken.

Zeer lekker bij wildpate's.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy