Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Soepen/ Tomatensoep met Balletjes


Tomatensoep met Balletjes

Tomatensoep met Balletjes

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 6 tomaten (ontveld en in stukken gesneden)
- 1 grote ajuin (fijngesneden)
- 2 aardappelen (geschild en in blokjes)
- 1 stukje selder (fijngesneden)
- 1 winterwortel (geschild, fijngesneden)
- bakboter
- 2 Liter water
- peper en zout
- 3 bouillonblokjes (runds)
- 1 doosje tomatenconcentraat

Voor de balletjes:

- 250 gram gemengd gehakt
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- peper, zout, nootmuskaat

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het paneermeel en het ei en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Rol er met vochtige handen kleine balletjes van. Breng water aan de kook in een kookpot en laat de balletjes kort koken (tot ze boven komen drijven). Giet ze af en hou ze bij.

Smelt de boter in een kookpot en fruit er al de groenten even in aan. Voeg het water, tomatenconcentraat en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat gedurende 30 minuten pruttelen met het deksel op de pot. Mix de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de balletjes toe en laat nog 5 minuten koken.

Kooktips

Tomaten - Ontvellen
Paneermeel - Help het paneermeel is op!



















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy