Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Speculaas op Limburgse Wijze


Speculaas op Limburgse Wijze

Speculaas op Limburgse Wijze

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 650 gr bloem
- 500 gr donkerbruine suiker
- 250 gr goede boter
- 3 eieren
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1 eetlepel maagzout (bicarbonaat)
- 1 eetlepel honing
- 15 cl sterke koffie (koud)
- 70 gr petit beurre koekjes (verkruimeld)

Bereidingswijze

Meng de bloem, suiker, speculaaskruiden, maagzout, cacaopoeder en de koekjes in een kom goed door elkaar en maak er een putje in. Doe de eieren, boter, honing en de koffie in het putje en meng alles tot een stevig deeg. Laat het geheel een nacht rusten. Rol van het deeg een lange worst en snij er schijfjes af. Bak deze op een licht beboterde bakplaat gedurende 15 minuten op 190 graden. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Speculaaskruiden kan je vinden in de meeste grote supermarkten in de afdeling gebak. Je kan ze ook zelf maken : meng 1 deel nootmuskaatpoeder met 1 deel kruidnagelpoeder, 2 delen gemberpoeder en 6 delen kaneelpoeder.

Recept ingezonden door Victor en Josee.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy