Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Spaghetti Puttanesca


Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 400 gram spaghetti
- 5 el olijfolie
- 1 tl chillivlokken (fijngewreven)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 8 ansjovisfilets (uitgelekt en fijngehakt)
- 1 kg verse pruimtomaten in blokjes (ontveld en zonder pitjes)
- 150 gram ontpitte zwarte olijven
- 1 el kappertjes (uitgelekt)
- zout en peper

Bereidingswijze

Kook de spaghetti beetgaar. Verhit de olie tewijl de pasta kookt. Laat hierin de chillivlokken, knoflook en ansjovis regelmatig roerend op halfhoog vuur 2-3 minuten stoven tot de ansjovis uiteenvalt. Draai het vuur wat hoger, voeg de tomaten toe en laat -af en toe roerend- 15 minuten koken tot een dikke saus. Voeg de olijven en de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de pasta uitlekken en schep hem door de saus. Serveer meteen.

Deze saus kun je gemakkelijk een dag voordien maken en bewaren in de koelkast.

Recept ingezonden door Maurice.

Over Spaghetti Puttanesca

Dit gerecht is genoemd naar het Italiaanse woord "puttana", een niet erg beleefd woord voor "het oudste beroep van de wereld".

Kooktip

Tomaten - Ontvellen

Culinaire Informatie

Chilivlokken
Knoflook



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy