Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Ontbijt en Lunch/ Smoske (Belgisch)


Smoske (Belgisch)

Smoske (Belgisch)


Een smoske is een typisch belgisch broodje. In Nederland is het beter bekend onder de naam "broodje gezond", maar dan is het uiteraard zonder de mayonaise. Naargelang het beleg wordt het een smoske-kaas, een smoske-hesp, of een smoske met kaas en hesp.

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 4 piccolo's ( =harde sandwich)
- 4 blaadjes salade
- 1 tomaat (in schijfjes)
- 4 eetlepels mayonaise
- peper en zout
- 4 plakjes hesp en/of kaas
- 2 eieren (hardgekookt, in schijfjes)

Bereidingswijze

Snij de piccolo's door en beleg met een blaadje sla en 2 schijfjes tomaat. Leg er enkele schijfjes hardgekookt ei tussen. Kruiden met peper en zout. Beleg met kaas en/of hesp naar keuze en doe er een eetlepel mayonaise bij.

Hebt u liever een broodje gezond, laat dan de mayonaise achterwege.

Kooktips

Ei - Koken en Kooktijden
Ei - Een Hardgekookt Ei Pellen



















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy