Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Voorgerechten/ Slaatje met Geitenkaas


Slaatje met Geitenkaas

Slaatje met Geitenkaas

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 2 geitenkaasjes
- ijsbergsla
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- enkele kerstomaatjes
- 100 gram spekblokjes
- filodeeg
- 1 eigeel
- honing

Voor de dressing:

- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
- 1 theelepel balsamico azijn

Bereidingswijze

Wikkel het geitenkaasje in een stukje filodeeg en plak het dicht met het eigeel. Bak de spekjes mooi bruin in een pan met wat boter. Hak de ijsbergsla fijn en schik een bodempje op een bord. Strooi hier de gebakken spekjes en de pijnboompitjes over. Meng de ingredienten voor de dressing door elkaar en giet over de salade. Bak de geitenkaasjes in een frituurpot op 180 graden goudgeel en leg ze op de salade. Doe een lepeltje honing op elk kaasje. Garneren met de kerstomaatjes. Warm opdienen.

Culinaire Informatie

Filodeeg en Brickdeeg
Pijnboompitten



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy