Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Sjaslik


Sjaslik

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 1 kg mager lamsvlees
- 5 uien
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 L witte azijn
- peper en zout

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 op 3 cm. Snij 3 uien in ringen.

Maak een marinade door de witte azijn, uiringen en laurierblaadjes te mengen. Breng deze rijkelijk op smaak met peper en zout.

Doe het vlees in een grote kom en meng er de marinade goed door. Laat minstens 4 uur marineren in de koelkast en schep alles af en toe eens om.

Snij de 2 overgebleven uien in partjes en rijg ze met de vleesblokjes afwisselend aan satestokjes.

Bak de sjaslik op de grill of de BBQ langs alle kanten mooi bruin terwijl u ze regelmatig bestrijkt met de azijnmarinade.

Lekker met een frisse salade en Tzatziki.



















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy