Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Sinterklaastaart


Sinterklaastaart

Ingredienten

Voor 6 Personen:

- 200 gram pepernoten
- 100 gram gesmolten boter
- 100 gram uitgelekte abrikozen (blik)
- 300 gram verse roomkaas
- 3 eetlepels abrikozenjam

Bereidingswijze

Verkruimel de pepernoten met de keukenmachine. Roer er de boter door zodat er een compact deeg ontstaat. Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg. Laat 30 minuten hard worden in de koelkast. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Roer de verse roomkaas los met de helft van de abrikozen. Verhit de abrikozenjam in een steelpannetje. Roer de rest van de abrikozen erdoor. Bestrijk de taartbodem met het jammengsel. Bedek met het roomkaasmengsel. Bedek de roomkaas met een toplaag van pepernoten. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy