Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Bijgerechten/ Salade van Witte Kool met Rozijntjes


Salade van Witte Kool met Rozijntjes

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 300 gr witte kool
- 2 rode appelen
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel gehakte peterselie

Voor de vinaigrette:

- 6 eetlepels olie
- 2 eetlepels ciderazijn
- peper
- 1 eetlepel fijngehakte kruiden (peterselie, bieslook, kervel,...)

Bereidingswijze

Versnipper de witte kool, blancheer ze gedurende 1 minuut in kokend water en laat uitlekken en afkoelen.

Was de appelen, haal er het klokhuis uit en snij in dobbelstenen. Laat de rozijnen weken in wat water.

Maak een vinaigrette met de olie, ciderazijn en fijngehakte kruiden. Breng deze op smaak met peper.

Meng de witte kool, appelen en rozijntjes in een slakom, giet er de vinaigrette over en bestrooi met de gehakte peterselie.

Zet in de koelkast vooraleer te serveren.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy