Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Soepen/ Rapensoep


Rapensoep

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 400 gram rapen
- 1 afgestreken eetlepel boter
- 1,5 L vleesbouillon (of water met bouillonblokjes)
- 200 gram aardappelen
- tijm
- laurier
- peper
- 1 eetl gehakte peterselie
- 1 eetl gehakte kervel
- croutons

Bereidingswijze

Schil de rapen en was ze. Snij ze in dobbelstenen. Laat de rapen eventjes bakken in de vetstof en overgiet met de bouillon.

Schil de aardappelen, snij ze in dobbelstenen en voeg ze bij de bouillon. Kruiden naar wens met peper, tijm en laurier.

Breng het geheel aan de kook en laat 45 minuten koken.

Mix de soep, breng opnieuw aan de kook en bestrooi met gehakte peterselie en kervel.

Serveer er de croutons bij.

Deze stevige soep is uitermate geschikt voor de koude winteravonden.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy