Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Pruimen met Vanilleijs en Sinaasappelsaus


Pruimen met Vanilleijs en Sinaasappelsaus

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 8 blauwe pruimen
- 5 dl sinaassap
- 3 eetlepels suiker
- 1 koffielepeltje vanillebloem
- 2 eetlepels Grand Marnier
- 1 klontje boter
- 8 bolletjes vanilleijs
- 8 aardbeien
- 8 blaadjes munt

Bereidingswijze

Laat het sinaasappelsap wat inkoken.

Halveer de pruimen en haal er de pit uit. Bak deze kort in wat bakboter en voeg hierbij wat kristalsuiker. Blus met de grand Marnier en het sinaasappelsap.

Schik de pruimen op een bordje en werk de saus af met de vanillebloem. Serveren met de saus en het vanilleijs. Garneren met de aardbeien en de munt.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy