Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Pompoencake


Pompoencake

Ingredienten

Voor 6 Personen:

- 150 gram pompoen (geschild, in blokjes)
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 200 gram tarwebloem
- 1 snufje zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- wat boter en paneermeel
- 3/4 dl olijfolie
- 60 gram rozijnen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm (24cm) in met wat boter en bestrooi met wat paneermeel. Kook de blokjes pompoen 10 minuutjes in wat water, giet ze af in een zeef, laat ze goed uitlekken en afkoelen. Klop de eieren en de suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de blokjes pompoen toe en roer door elkaar. Zeef de bloem met het bakpoeder, de kaneel en de nootmuskaat en meng dit door de eiercreme. Roer er de olie en de rozijnen door. Schep het beslag in de bakvorm en bak gedurende 50 minuten onderin de oven (175 graden).

Kooktip

Cake - Gaar of niet?



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy