Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Bijgerechten/ Peren in Porto


Peren in Porto

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 4 handperen
- 1/2 liter Porto
- 1/2 kaneelstokje
- 100 gr suiker

Bereidingswijze

Schil de peren maar laat de steeltjes eraan zitten.

Verwarm de Porto met het kaneelstokje in een pan en los er de suiker in op.

Doe de peren in de pan en kook ze heel zachtjes een half uur. Draai ze af en toe om. Haal de peren uit de pan en laat ze afkoelen.

Kook de Porto in op hoog vuur tot hij wat stroperig wordt. Laat het niet te lang inkoken, want bij afkoeling wordt hij vanzelf iets dikker. Laat de stroop afkoelen en zet een paar uur in de koelkast.

Overgiet de peren voor het serveren met de siroop.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy