Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Pepernoten


Pepernoten

Pepernoten

Ingredienten


- 700 gr roggemeel
- 200 gr rietsuiker
- 250 gr honing of stroop
- 1,5 el gemalen anijszaad
- 1,5 dl karnemelk (bij honing: 1,25 dl)
- mespuntje zout
- gemberpoeder
- 2 eieren

Bereidingswijze

Meng de zoete bestanddelen voorzichtig met de karnemelk tot handwarm af. Laat afkoelen en meng vervolgens de eieren en anijs erdoor. Meng dit alles door het roggemeel en zout. Goed kneden. Kneed het gemberpoeder erdoor. Maak dikke rollen van het deeg en snij deze in stukken en rol ze tot balletjes. Leg de bolletjes tegen elkaar op een ingevet bakblik. Tijdens het rijzen krijgen ze door het tegen elkaar zitten de karakteristieke vorm. Bak ze kort op 225 en daarna nog 15 a 20 minuten op 175 gr.
Bron: NL Culinair



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy