Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Pekesstoemp met Beuling


Pekesstoemp met Beuling (Wortelstamppot met Bloedworst)

Dit recept is een echte Vlaamse klassieker. Een beetje verduidelijking voor onze Noorderburen: In Vlaanderen noemt men wortelen "pekes" , stamppot "stoemp" en bloedworst "beuling".

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 4 grote aardappelen (geschild, in stukken gesneden)
- 6 grote wortelen (geschild, in stukken gesneden)
- 1 grote ui(fijngesneden)
- 3 laurierblaadjes (gekneusd)
- water
- peper, zout en nootmuskaat
- scheutje melk
- 2 beulingen

Bereidingswijze

Doe de stukken aardappelen, wortelen en ui in een kookpot en zet alles onder water. Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook. Laat het geheel 25 minuutjes pruttelen tot de aardappelen en de wortelen gaar zijn. Giet het water af en verwijder de laurierblaadjes. Breng op smaak met peper, zout en veel nootmuskaat. Voeg een scheutje melk toe en pureer alles met een vork of een stamper. Bak de beulingen in een pan met bakboter, breng ze op smaak met wat zout en serveer ze bij de pekesstoemp.

Tip: Geef bij de pekesstoemp ook eens gebakken chipolataworst.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy