Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Ontbijt en Lunch/ Omelet met Champignons Ham en Groene Kruiden


Omelet met Champignons Ham en Groene Kruiden

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 12 eieren
- 12 champignons
- 4 plakken gekookte ham
- 1/2 teentje look
- 1/2 kleine sjalot
- 2 eetlepels fijngehakte kruiden (peterselie, bieslook, kervel, dragon ...)
- 1 klontje boter
- peper en zout

Bereidingswijze

Breek de eieren in een kom en kruid ze met peper en zout. Kluts de eieren met een garde. Snijd de champignons in plakjes en de ham in reepjes. Snipper look en sjalot.

Smelt een klontje boter in een pan. Stoof daarin eventjes de sjalot en de look, vervolgens de champignons en pas dan de reepjes ham. Kruid lichtjes met peper en zout, neem van het vuur en bestrooi met de gehakte kruiden.

Smelt in een bakpan een nieuw klontje boter. Giet de eierstruif in de pan en laat heel langzaam stollen. Schud af en toe met de pan en roer voorzichtig met een vork om kleven tegen te gaan. Als de omelet aan de bodem van de pan begint te drogen, maar de rest nog smeu´g is, leg je de vulling van ham en champignons in het midden en rol je de rest van het ei erover, net zoals je bij een pannenkoek doet.

Als je de omelet op het bord schuift, komt de vulling in het midden te zitten .



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy