Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Oliebollen (Smoutebollen)


Oliebollen (Smoutebollen)

Oliebollen (Smoutebollen)

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 600 gram bloem
- 50 gram gist
- 25 cl water
- 25 cl melk (lauw)
- 2 pakjes vanillesuiker
- 1 eetlepel suiker
- 4 eieren
- snuifje zout

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en klop er de melk en het water onder. Los de gist samen met de suiker op in een weinig melk en voeg dit toe. Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker en voeg het met de eierdooiers toe aan het mengsel. Meng het geheel tot een glad deeg. Laat het deeg 30 minuutjes rijzen op een warme plaats. Verwarm de frituurolie (180 graden). Schep met een eetlepel telkens wat deeg en laat het in de frituurolie glijden. Keer de bollen tijdens het bakken voortdurend om zodat ze een mooie ronde vorm krijgen. Laat ze bakken totdat ze goudgeel zijn. Laat ze uitlekken en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

TIP: Dompel de lepel in warm water om aankleven te voorkomen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy