Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Mousse van Rabarber


Mousse van Rabarber

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 1 liter melk
- 100 gr. vanillepudding
- 2 zakjes vanillesuiker
- 350 gr. kristalsuiker
- 500 gr. rabarber in stukjes van 3 cm
- 4 eiwitten
- snuifje zout
- 100 gr poedersuiker

Bereidingswijze

Stoof de rabarberstukjes kort gaar met 250 g kristalsuiker en de vanillesuiker. Laat afkoelen. Los de vanillepudding op in een beetje melk (1 dl) en breng de rest van de melk aan de kook. Voeg de opgeloste pudding bij de kokende melk en laat even doorkoken. Voeg 100 g suiker toe en laat de pudding afkoelen onder een plastic folie om vorming van vel te voorkomen.

Meng de koude pudding en de rabarbercompote onder elkaar. Klop de koude eiwitten, samen met een snuifje zout en de poedersuiker tot schuim en spatel onder het puddingmengsel.

Verdeel in potjes en laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast.

Suggestie: Versier eventueel met slagroom, enkele stukjes rabarber en geroosterde amandelschijfjes

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy