Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Moussaka (Grieks)


Moussaka (Grieks)

Moussaka (Grieks)

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 300 gram lamsgehakt
- 50 cl bechamelsaus
- 1 aubergine (in schijfjes)
- 1 ajuin (fijngesneden)
- 4 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 4 tomaten (ontveld, en in blokjes)
- 1 theelepeltje suiker
- 100 gram geraspte kaas
- 10 cl witte wijn
- olijfolie om in te bakken
- oregano
- peper en zout

Bereidingswijze

Leg de aubergineschijfjes op een bord en bestrooi met zout. Laat een half uurtje rusten, spoel ze af en dep ze goed droog. Bak het gehakt in wat olijfolie en voeg de ajuin en knoflook toe. Laat nog even doorbakken. Voeg de tomaten, de witte wijn en de suiker toe en laat 20 min op een klein vuurtje pruttelen. Kruiden met peper, zout en oregano. Bak de aubergineschijfjes langs beide kanten in wat olijfolie gedurende enkele minuutjes. Beboter een ovenschaal en maak een laagje met aubergineschijfjes. Doe er wat van de tomatensaus over en herhaal tot alle aubergine is gebruikt. Giet er de bechamelsaus over en bestrooi met de geraspte kaas. Laat de schotel gedurende 30 min verder garen in een oven op 180 graden.

Lekker met stokbrood.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy