Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Voorgerechten/ Loempia van Scampi met Witloof


Loempia van Scampi met Witloof

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 12 rauwe scampistaarten
- 3 plakken brikdeeg
- 4 stronken witloof
- basilicum
- 50 cl sinaasappelsap
- 100 gr boter
- 1 eierdooier
- snuifje kurkuma voor de kleur

Bereidingswijze

Snij het brikdeeg in 12 stukken. Schik de scampi met een blaadje basilicum op de stukken brikdeeg. Kruid met peper en zout en vouw het deeg toe. Strijk de randen in met eigeel en kleef dicht.

Warm een scheut olie op in een pan en bak de loempia's eventjes in de hete olie goudbruin. Zet de loempia's voor het opdienen nog 3 minuten in een oven van 200C.

Snij het witloof in reepjes, stoof ze kort aan in boter en kleur met een snuifje kurkuma.

Saus: Warm het sinaasappelsap en de boter samen op en kruid met peper en zout.

Leg het gestoofd witloof in het midden van warme borden. Schik drie loempia's rond het witloof en napeer met de saus. Garneer met basilicum.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy