Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Voorgerechten/ Loempia


Loempia

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 16 deeglapjes voor loempia's
- 250 gram gemengd half om half varken-rund
- 100 gram garnalen
- 300 gram taugé
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- peper
- zout
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sherry
- frituurolie

Bereidingswijze

Hak garnalen, taugé, ui en knoflook fijn en meng alles onder het gehakt. Breng op smaak met zout, peper, sojasaus en sherry.

Leg op elk deeglapje een beetje van deze vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeglapje op. Maak de naad dicht met een papje van bloem en water.

Bak de loempia's goudbruin op 180 graden in de friteuse en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Tip: Neem in plaats van gehakt dunne reepjes kippenfilet, varkensvlees, hesp,...



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy