Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Kwark met Krieken


Kwark met Krieken

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 1/2 L halfvolle platte kaas
- 4 eieren
- 100 g bloemsuiker
- 20 cl room
- 1 bokaal noordkrieken 400 g
- 60 g kristalsuiker
- 10 g vanillesuiker
- 1 koffielepel vanillepudding

Bereidingswijze

Scheid de eigelen van het eiwit. Klop de room op. Meng de platte kaas met de helft van de bloemsuiker en 2 eigelen. Klop de 4 eiwitten goed stijf met de andere helft van de bloemsuiker. Spatel de opgeklopte room en de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het kaasmengsel.

Laat de krieken even uitlekken en breng het sap met de suiker aan de kook. Houd een beetje sap opzij om de pudding in op te lossen. Bind het vocht met de pudding, giet dit weer over de krieken en laat afkoelen.

Verdeel de kwark in potjes en verdeel er de koude krieken over. Laat deze bereiding nog minstens 4 uur opstijven.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy