Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dieet en Afslankrecepten/ Kruidige Pompoenschotel met Feta


Kruidige Pompoenschotel met Feta

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 1 stuk, fijngesneden ui
- 1 blik a 400 gram tomatenblokjes
- 500 gram, in blokjes pompoen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 handje, grof gehakte koriander
- 1 theelepel, gemalen koriander
- 1 theelepel, gemalen komijn
- 1 teen, fijngesneden knoflook
- 200 gram, uitgelekt kikkererwten
- 100 gram, in blokjes feta
- 1 mespunt cayennepeper

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de pompoen, kikkererwten, tomaten, komijn, gemalen koriander en cayennepeper toe en laat alles met een deksel op de pan 20 minuten stoven tot de pompoen gaar is. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het gerecht te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper en verdeel er de feta en verse koriander over.

Per persoon: 450 kcal

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor www.valtaf.be



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy