![]()
Aangepast zoeken
|
Recepten:» Aperitiefhapjes en Tapas » Bijgerechten » Brood en Broodbeleg » Cocktails en Dranken » Desserten en Gebak » Hoofdgerechten » Ontbijt en Lunch » Sauzen en Dips » Soepen » Voorgerechten
Recepten Specials:» BBQ (Barbecue) » Dieet en Afslankrecepten » Gourmet » Halloween » Kerstmenu's en Kerstrecepten » Op Grootmoeders Wijze » Paasmenu en Ei Gerechten » Sapcentrifuge Recepten » Sinterklaas » Thanksgiving » Valentijn » Winterse Recepten en Wild » Zomerse Gerechten Culinaire Informatie:» Basisrecepten » Ingredienten en Kruiden » Keukentermen » Kooktips » Belgische Bieren |
Kreeftensoep (Bisque d'Homard)
IngredientenVoor 4 Personen:- 1 grote kreeft (vers of diepvries) - 2 liter water - 1 ajuin (grof gesneden) - 2 stukken prei (grof gesneden) - 2 stukken selder (grof gesneden) - 2 laurierblaadjes (gekneusd) - 1 doos tomatenpuree (250 gram) - bakboter - peper en zout - 1 theelepel worchestershiresaus - 4 eetlepels cognac BereidingswijzeKook de kreeft gedurende 10 minuten in een grote kookpot gaar. Haal de kreeft eruit en laat afkoelen. Haal er het kreeftenvlees uit en hou het apart. Hou ook de schalen en poten bij en breek deze.Fruit de ajuin, prei en selder even aan in wat bakboter. Doe er het water, laurierblaadjes, kreeftenschalen en poten bij en breng het geheel aan de kook. Laat alles gedurende 1.5 uur trekken op een klein vuurtje. Zeef de bouillon en voeg er de tomatenpuree bij. Breng aan de kook en voeg er het kreeftenvlees bij. Breng op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en de cognac. Serveer meteen; eventueel met een scheutje room in elk bord.
|
|
©Alle Rechten Voorbehouden |
Disclaimer en Privacy |