Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Sauzen en Dips/ Kerriesaus


Kerriesaus

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 0,5 l kippenbouillon (of water met bouillonblokjes)
- 50 g boter
- 4 golden appels (zo rijp mogelijk)
- 4 uien
- 1 klein blikje perziken op siroop
- 100 g bloem
- 2 tot 3 koffielepels kerriepoeder (naargelang smaak)

Bereidingswijze

De appels schillen en het klokhuis verwijderen. De uien pellen en in blokjes snijden.

De appels en de uien aanstoven in de boter en goed laten uitzweten. Bestrooien met bloem en de kerriepoeder, goed doorroeren en bevochtigen met de kippenbouillon. Voeg hierbij het volledige blikje perziken (sap en vruchten). Laat dit nu gedurende 30 min. doorkoken.

De saus mixen en op smaak brengen met peper, zout, eventueel nog een beetje kerriepoeder en een kippenbouillonblokje.

Tip: Deze saus kan nog verrijkt worden met gemalen koriander, korianderblaadjes en een klein beetje gehakte gember.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy