Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Voorgerechten/ Kabeljauwplakjes met Tomaten en Sherryazijn


Kabeljauwplakjes met Tomaten en Sherryazijn

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 1 kg kabeljauwhaasje
- 8 tomaten
- 1 dl olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels sherryazijn
- peper en zout
- 2 preiwitten
- 100 gr verse kervel

Bereidingswijze

Snij de kabeljauw in dunne plakjes en schik ze op 8 platte borden (Lichtjes inboteren).

Pel de tomaten, ontpit ze en snij ze in fijne brunoise. Laat eventjes de olie, de tomatenbrunoise en de azijn opkoken tot de saus zichzelf een beetje bind en breng op smaak met peper en zout.

Snij het wit van de prei in julienne en blancheer kort in gezouten water.

Dresseer de saus en de prei over de vis en laat kort even grillen in de oven. Werk af met enkele blaadjes kervel en serveer onmiddellijk.

TIP: Vries het kabeljauwhaasje lichtjes in om gemakkelijk mooie plakjes te kunnen snijden.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy