Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Gegratineerde Kabeljauwmoten met Dillesaus


Gegratineerde Kabeljauwmoten met Dillesaus

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 2 moten kabeljauw
- 1 el citroensap
- 2 theelepels mierikswortel (uit een potje)
- 25 gr zachte boter
- 25 gr broodkruim
- 1 el peterselie (gesnipperd)
- zout en peper
- 1 kleine zoetzure augurk (fijngesnipperd)
- 1/8 liter zure room
- 1 el dille (gesnipperd)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de vismoten met citroensap en bestrijk de bovenkant met mierikswortel. Vet een kleine lage ovenschaal in met de helft van de boter en leg de vismoten erin. Meng het broodkruim, de peterselie en wat zout en peper door elkaar en verdeel het mengsel over de vismoten. Verdeel de rest van de boter over de vis. Bak de vis in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Meng de augurk met de zure room en de dille en breng het sausje op smaak met wat zout en peper. Serveer de vis met het sausje.

Culinaire Informatie

Mierikswortel



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy