Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Voorgerechten/ Kaaskroketten


Kaaskroketten

Ingredienten

Voor 8 stuks:

- 60 gram boter
- 140 gram bloem
- 2 dl volle melk
- 350 gram geraspte kaas
- 2 eidooiers
- peterselie
- peper,zout nootmuskaat
- paneermeel
- 2 eiwitten losgeklopt met 2 lepels water of melk

Bereidingswijze

Smelt de boter en voeg de bloem toe tot je een balletje roux krijgt. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en verwarm tot je een dikke gladde massa bekomt. Voeg de kaas toe en laat alles doorsmelten. Voeg dan ook de eidooiers toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Stort alles uit op een met huishoudfolie beklede bakplaat en laat in de ijskast staan tot de massa stijf is. Verdeel in rechthoekjes van ongeveer 8 cm lengte.

Rol ze dan in eiwit en vervolgens in paneermeel. Rol ze weer in eiwit en dan in paneermeel. Laat 1 uur rusten.

Bak de kaaskroketten 5 minuten in hete frituurolie (180 graden Celcius) . Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op een verwarmd bordje. Garneer met een toefje peterselie (eventueel ook gefrituurd).



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy