![]()
Aangepast zoeken
|
Recepten:» Aperitiefhapjes en Tapas » Bijgerechten » Brood en Broodbeleg » Cocktails en Dranken » Desserten en Gebak » Hoofdgerechten » Ontbijt en Lunch » Sauzen en Dips » Soepen » Voorgerechten
Recepten Specials:» BBQ (Barbecue) » Dieet en Afslankrecepten » Gourmet » Halloween » Kerstmenu's en Kerstrecepten » Op Grootmoeders Wijze » Paasmenu en Ei Gerechten » Sapcentrifuge Recepten » Sinterklaas » Thanksgiving » Valentijn » Winterse Recepten en Wild » Zomerse Gerechten Culinaire Informatie:» Basisrecepten » Ingredienten en Kruiden » Keukentermen » Kooktips » Belgische Bieren |
Hongaarse Saus
IngredientenVoor 8 Personen:- 0,5 L runderbouillon (of water met een bouillonblokje) - 1 grote ui (in ringen gesneden) - 1 rode paprika (in reepjes gesneden) - 1 groene paprika (in reepjes gesneden) - 1 potje puztasalade van 400 g (mengeling van wortel, augurk, witte kool en pepers) - 1 blikje peperonata van 400 g (mengeling van opgelegde pepers) - 1 blikje tomatenpuree van 70 g - 2 eetlepels tomatenketchup - 2 eetlepels maïzena - 2 eetlepels versgehakte peterselie - peper, zout en paprikapoeder - cayennepeper - tabasco - 1/4 L zure room BereidingswijzeStoof de uiringen en de rode en groene paprikareepjes aan in wat olijfolie. Voeg de runderbouillon toe alsook het blikje tomatenpuree, tomatenketchup en de peperonata.Laat dit een halfuurtje zachtjes sudderen en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Bijkruiden met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en een beetje tabasco. Breng deze saus op gewenste dikte met de maïzena. Laat de puztasalade uitlekken en voeg deze bij de saus. Nadien de saus niet meer laten doorkoken. Vlak voor het serveren de versgehakte peterselie en de zure room toevoegen. Tip: Naar smaak kan er aan deze saus nog enkele teentjes geperste knoflook en gesnipperde lenteuitjes toegevoegd worden. Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.
|
|
©Alle Rechten Voorbehouden |
Disclaimer en Privacy |