Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Sauzen en Dips/ Hoegaardse Saus


Hoegaardse Saus

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 1 flesje Hoegaards bier (25cl)
- 30 cl bruine jus (eventueel uit bokaaltjes of blokjes)
- 50 g rozijnen
- 2 flinke versnipperde uien
- 1 eetlepel roze peperbolletjes (gedroogd)
- 1 eetlepel ma´zena
- 1 theelepeltje mosterd
- 20 g boter

Bereidingswijze

De rozijntjes en de roze peper een dagje vooraf laten weken in het bier.

De uien aanstoven tot deze helemaal glazig geworden zijn en blussen met het doorgezeefde bier. (rozijnen en peperbolletjes worden slechts op het laatste ogenblik van de bereiding toegevoegd.) Het uien-biermengsel laten inkoken totdat het bier bijna verdampt is. Dan de bruine jus toevoegen. Het gerecht op smaak brengen met peper en zout en lichtjes binden met de ma´zena. Het theelepeltje mosterd toevoegen samen met de rozijntjes en de roze peper.

TIP: Deze saus leent zich het best om te serveren bij varkenssteak, kippenfilet of gebraad.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy