Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Goulash


Goulash

Goulash

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 1 Kg stoofvlees in kleine blokjes gesneden
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 1 groene paprika (in reepjes)
- 1 blikje tomatenconcentraat
- 1 bouillonblokje (vlees)
- 3 teentjes knoflook
- 1 rood pepertje (zonder zaadjes, fijngesneden)
- 3 laurierblaadjes
- peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 10 champignons (in schijfjes)
- 2 ajuinen (in schijfjes)
- water
- bakboter

Bereidingswijze

Bak het vlees goed bruin in de bakboter. Tijdens het aanbakken zout en peper toevoegen. Blus met water en zet het vlees helemaal onder. Voeg het bouillonblokje, het tomatenconcentraat en de laurierblaadjes toe. Leg de ajuinschijfjes, de paprika, de knoflook en de champignons er bovenop. Voeg ook het paprikapoeder toe. Breng alles aan de kook en laat gedurende 2 uur sudderen op een klein vuurtje. De goulash is gaar als het vlees bijna uit elkaar valt. Dik de saus eventueel nog wat aan met maizena. Lekker met Belgische frietjes!

Kooktip

Champignons - Hoe te Kuisen?



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy