Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Gevulde Kalkoen


Gevulde Kalkoen

Gevulde Kalkoen

Ingredienten

Voor 6 Personen:

- 1 panklare kalkoen van 3 Kg
- 1 lever van de kalkoen
- 50 gram champignons (proper gemaakt)
- 300 gram gemengd gehakt (varkens/runds)
- 1 ei
- 2 el room
- 5 el paneermeel
- peper, zout en nootmuskaat
- bakboter

Vraag bij de kalkoen de lever bij. Indien deze niet beschikbaar is kan je de lever vervangen door 2 kippenlevertjes.

Bereidingswijze

De Vulling:

Snij de champignons in plakjes en halveer die nogmaals. Stoof de champignons gedurende 10 minuutjes in wat bakboter.

Breek het ei in een kom en meng het met het gehakt. Maal de lever fijn in de foodprocessor en voeg het bij het gehakt. Roer er de champignons, room en paneermeel onderdoor en breng op smaak met peper en zout.

De Kalkoen:

Vul de kalkoen met het gehaktmengsel en naai hem dicht met naald en draad.

Beboter een bakplaat en leg er de kalkoen op. Beboter eveneens de kalkoen en breng hem op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Leg nog een extra stuk boter in de bakplaat.

Zet de kalkoen gedurende 3 uur in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zet in de oven ook een schaaltje met water om het uitdrogen tegen te gaan. Voeg tijdens het braden eventueel nog boter toe en bedruip de kalkoen regelmatig met het braadvocht.

Serveer de kalkoen met Veenbessensaus en Gestoofde Appeltjes.

Kooktip

Champignons - Hoe te Kuisen?



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy