Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Aperitiefhapjes/ Gemarineerde Artisjokharten


Gemarineerde Artisjokharten

Gemarineerde Artisjokharten

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 1 citroen
- 500 g artisjokharten uit blik
- 15 g provencaalse kruiden (tijm rozemarijn marjolijn salie e.d.) fijn geneden
- 4 el olijfolie extra vierge
- Vers gemalen peper en zout
- 3 teentjes knoflook in plakjes

Bereidingswijze

De citroen in kleine parten snijden.
De artisjokken in een ruime kom doen en bestrooien met provencaalse kruiden en olijfolie.
Op smaak brengen met peper en zout en voorzichtig door elkaar scheppen.

Doe de artisjokken in een goed afsluitbare pot, afgewisseld met citroenpartjes en plakjes knoflook.
In de koelkast is dit minstens 1 tot 2 weken houdbaar.

De artisjokharten kun je als tussendoortje eten of met de lunch of diner in een salade verwerken.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy