![]()
Aangepast zoeken
|
Recepten:» Aperitiefhapjes en Tapas » Bijgerechten » Brood en Broodbeleg » Cocktails en Dranken » Desserten en Gebak » Hoofdgerechten » Ontbijt en Lunch » Sauzen en Dips » Soepen » Voorgerechten
Recepten Specials:» BBQ (Barbecue) » Dieet en Afslankrecepten » Gourmet » Halloween » Kerstmenu's en Kerstrecepten » Op Grootmoeders Wijze » Paasmenu en Ei Gerechten » Sapcentrifuge Recepten » Sinterklaas » Thanksgiving » Valentijn » Winterse Recepten en Wild » Zomerse Gerechten Culinaire Informatie:» Basisrecepten » Ingredienten en Kruiden » Keukentermen » Kooktips » Belgische Bieren |
Gemarineerde Artisjokharten
IngredientenVoor 4 Personen:- 1 citroen - 500 g artisjokharten uit blik - 15 g provencaalse kruiden (tijm rozemarijn marjolijn salie e.d.) fijn geneden - 4 el olijfolie extra vierge - Vers gemalen peper en zout - 3 teentjes knoflook in plakjes BereidingswijzeDe citroen in kleine parten snijden.De artisjokken in een ruime kom doen en bestrooien met provencaalse kruiden en olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout en voorzichtig door elkaar scheppen. Doe de artisjokken in een goed afsluitbare pot, afgewisseld met citroenpartjes en plakjes knoflook. In de koelkast is dit minstens 1 tot 2 weken houdbaar. De artisjokharten kun je als tussendoortje eten of met de lunch of diner in een salade verwerken.
|
|
©Alle Rechten Voorbehouden |
Disclaimer en Privacy |