Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Dessert en Gebak/ Gele Rijstpap (Rijstebrij)


Gele Rijstpap (Rijstebrij)

Gele Rijstpap (Rijstebrij)

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 1L volle melk
- 1 kopje rijst (125 gram)
- 16 centigram saffraan (=meestal 2 zakjes)
- 8 klontjes suiker

Bereidingswijze

Doe de melk en de rijst in een grote kookpot en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen met het deksel net niet volledig gesloten.

Neem het deksel van de pot en voeg de saffraan en de suiker toe. Laat het geheel onder regelmatig roeren goed doorkoken zonder deksel totdat de rijstpap dik begint te worden. (Meestal een 10tal minuutjes). Let er goed op dat de rijstpap niet begint aan te bakken aan de bodem van de kookpot.

Schep de rijstpap in kommetjes en laat afkoelen. Serveren met lichtbruine suiker.

Kooktip

Rijstpap - Aanbranden



















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy