Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links | Culinaire Top 50 |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Gegratineerde Vislasagne


Gegratineerde Vislasagne

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 500 g kabeljauwfilet (of koolvisplankjes)
- 500 g zeevruchtenmengeling (garnaaltjes, inktvisringetjes, mosselvlees, krab…)
- 500 g zalmfilet
- 500 g champignons, in schijfjes
- 1 groene courgette, in schijfjes
- 800 g lasagnevellen (van het type dat men niet hoeft voor te koken)
- 100 g gemalen kaas
- Bakboter
- Peper en zout
- 1 ui
- 2 wortelen
- 1 bussel selder
- Thijm en 3 blaadjes laurier
- Peterselie
- 1 citroen
- 300 g ongepelde garnalen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 1 L visbouillon
- 1 potje tomatenpuree(70 g)
- 40 cl witte wijn
- 20 cl culinaire room (20% V.G.)
- 80 g boter
- 80 g bloem

Bereidingswijze

Maak een "court bouillon" met 1 liter water, citroensap, ui, wortelen, selder, thijm en laurierblaadjes en wat zout en peperbolletjes. Laat deze een half uurtje trekken en pocheer hierin zachtjes de kabeljauwfilet gedurende 15 min. Bewaar het kookvocht.

Kook eveneens de zalm apart in wat water met zout. Dit kookvocht niet bewaren.

Bak de courgettes en de champignons kort aan in wat boter en breng op smaak met peper en zout.

Bak de ongepelde garnalen en de gesnipperde ui goed aan in hete olijfolie en voeg er de tomatenpuree bij. Laat dit nog even meesudderen vooraleer deze te bevochtigen met de witte wijn. Laat dit bijna terug inkoken en voeg tenslotte het gezeefde kookvocht van de kabeljauw toe. Laat alles een half uurtje zachtjes koken.

Mix dan het geheel goed fijn (ook de garnalen) en druk de saus door een fijne zeef.

Maak een roux van de boter en de bloem en roer er beetje bij beetje de garnalenbisque bij. Laat alles goed doorkoken en roer de room onder de gebonden saus. Breng goed op smaak met peper en zout en eventueel een beetje citroensap.

Beboter een ovenschotel en leg er een laag lasagnebladeren in. Strooi hierover stukjes zalm en kabeljauw en lepel er ruim saus over. Terug een laag lasagnevellen, dan de zeevruchtenmengeling en weer saus. Opnieuw lasagnevellen, hierover de courgettes en champignons en weer een laagje saus. Tenslotte eindigen met een lasagnevel en de resterende saus. Strooi er de kaas over.

Laat gedurende 40 minuten garen in een oven van 190°C.

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links | Culinaire Top 50 |

©2004-2013| Disclaimer en Privacy