Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Voorgerechten/ Gegratineerde Selderij


Gegratineerde Selderij

Ingredienten

Voor 2 Personen:

- 1 struik bleekselderij
- 3 eetlepels slagroom
- 1 koffielepel droge witte wijn
- 3 eetlepels fijngehakte gemengde tuinkruiden
- 30 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas
- snuifje nootmuskaat
- zout en peper

Bereidingswijze

Maak de selderij schoon, halveer en spoel grondig. Haal het hart weg en verdeel de stengels in stukken van gelijke grootte. Blancheer 5 minuten in kokend gezouten water, laat grondig uitlekken en schik in een ingevette vuurvaste schotel.

Meng de slagroom met de wijn en laat lichtjes indampen. Kruid met zout, peper en nootmuskaat en strooi er de gemengde tuinkruiden in.

Giet de saus over de selderij en bestooi met de parmezaanse kaas. Gratineer ongeveer 20 minuten in de op 200C voorverwarmde oven. Dien warm op.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy