Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Hoofdgerechten/ Gegratineerde Ovenschotel met Prei en Gehakt


Gegratineerde Ovenschotel met Prei en Gehakt

Gegratineerde Ovenschotel met Prei en Gehakt

Ingredienten

Voor 8 Personen:

- 1,6 kg aardappelpuree, afgewerkt met boter en melk
- 4 flinke stokken prei, in ringen gesneden (een gedeelte van het groen ook gebruiken)
- 1,5 kg gemengd gehakt (kalfs-runds)
- 1/2 liter melk
- 30 g boter (of margarine)
- 50 g bloem
- Peper, zout, muskaatnoot
- 200 g gemalen kaas

Bereidingswijze

Boter een grote, diepe vuurvaste schaal lichtjes in en doe hierin een laag van ongeveer 4 cm aardappelpuree.

Bak het gehakt in een pan en bewerk het voortdurend met een vork zodat het in kleine stukjes uiteenvalt. Verdeel dit gehakt over de aardappelpuree.

Maak een roux met de boter en de bloem en voeg al roerende, beetje bij beetje, de melk toe. Laat deze saus nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken om de "bloemsmaak" weg te krijgen en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

Stoof de preiringen in wat boter tot deze er glazig uit zien en kruid met peper, zout en muskaatnoot. Meng deze prei door de bechamelsaus en verdeel dit over het gehakt.

Deze schotel afwerken met gemalen kaas en in een oven plaatsen gedurende 20 minuten op 180° C, totdat de kaas een mooi goudbruin korstje vormt.

Tip: Je kan i.p.v. prei ook andere wintergroenten gebruiken zoals pompoen, wortel, wittekool, pastinaak, enz…

Auteur: Chef-kok Stef Lauryssen.



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy