Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Bijgerechten/ Geglaceerde Zoete Aardappelen


Geglaceerde Zoete Aardappelen

Geglaceerde Zoete Aardappelen

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 800 gr zoete aardappelen (bataat)
- 100 gr donkerbruine basterdsuiker
- 6 eetlepels sinaasappelsap
- 50 gr boter
- zout

Bereidingswijze

Doe de zoete aardappelen in een ruime kookpot met gezouten water en kook ze in 10 minuten bijtgaar met het deksel erop. Giet ze af, laat afkoelen en pel ze.

Snij de zoete aardappelen in schijven van 1cm dik en schik ze overlappend in een beboterde ovenschaal.

Verhit het sinaasappelsap met de suiker tot deze is opgelost. Voeg de boter toe en laat smelten.

Druppel de warme siroop over de aardappelen en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Culinaire Informatie

Zoete Aardappelen (bataat)



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy