Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Cocktails en Dranken/ Oud Engelse Punch


Oud Engelse Punch

Ingredienten

Hoeveelheden berekend voor 10-12 personen op een koude winteravond na het souper.

- 4 sinaasappels
- 500 gr rietsuiker
- 4 flessen rode landwijn
- 250 gr gele rozijnen
- 1/2 fles bruine (gewone keuken-)rhum
- 3 pijpjes kaneel
- 12 kruidnagels

Bereidingswijze

Oud-Engelse punch Ó la fašon de Charles Dickens
(1812-1870)

Avond vooraf :

4 sinaasappelen dun schillen en in kleine stukjes snijden, overstrooien met 500 gr rietsuiker en overgieten met 1 fles rode landwijn. Laten trekken. 250 gr gele rozijnen laten trekken op 1/2 fles bruine (gewone keuken-)rhum.

De dag zelf :

3 flessen landwijn verwarmen met 3 pijpjes kaneel en 12 kruidnagels in gesloten pot. De 2 voorbereide fracties toevoegen en zorgen dat alle suiker meekomt ! [variant : alleen het vocht !] Kwartiertje laten trekken zonder koken, in gesloten pot.

Vlak voor opdienen :

de rest van de rhum (koud) en ook de rest van de rietsuiker facultatief toevoegen (afhankelijk van het feit of je gasten zoetebekken of drinkebroers zijn !) Uitschenken in verwarmde glazen [waarin men bij de 'variant' eerst het fruit uitschept].

"Hangover" :

Het zuinige van dit recept is dat men het evt. teveel maandenlang kan bewaren, gewoon in de ijskast : het vocht apart in gesloten, volle flessen (die van de wijn, weetjewel), het fruit apart in bv. een diepvriesdoosje. Ideaal om tussendoor nog eens een glaasje te 'nuttigen', vooral 's avonds voor TV als het buiten (weer eens) koud is !

Ik heb al heel vaak na deze punch vrolijke en tipsy mensen gezien, maar nog nooit zieke !

Met dank aan Paul R voor het recept!



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy