Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Basisrecepten/ Duivenbouillon


Duivenbouillon

Ingredienten

- 2 panklare duiven
- 1 ui (fijngesneden)
- 1 stuk prei (fijngesneden)
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes tijm
- 1.5 Liter koud water
- 3 jeneverbessen (gekneusd)
- 6 peperkorrels (gekneusd)
- peper en zout

Bereidingswijze

Doe alles in een grote kookpot en breng aan de kook.

Laat het geheel 1 uur pruttelen op zacht vuur.

Haal de duiven uit de bouillon, snij er het vlees af en voeg de rest weer toe aan de bouillon. Laat nog een uur trekken op zacht vuur.

Giet de bouillon door een fijne zeef.

Voeg de stukjes duivenvlees terug toe en breng verder op smaak met peper en zout indien nodig.

Opmerking: Duivenbouillon is erg krachtig!



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy