Aangepast zoeken

gemakkelijke recepten en belgische gerechten
Eenvoudige en Lekkere Recepten

Home | Links |

U bent hier: Home/ Recepten/ Sauzen en Dips/ Currysaus


Currysaus

Currysaus

Ingredienten

Voor 4 Personen:

- 3 ajuinen (fijngesneden)
- 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 2 rode spaanse pepertjes (fijngesneden, zonder zaadjes)
- 2 stengels witte selder (fijngesneden)
- bakboter
- 2 theelepels currypoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 20 cl water
- 1 bouillonblokje (kip)
- snufje cayennepeper

Bereidingswijze

Maak het water warm en los er het bouillonblokje in op.

Doe de boter in een kookpot en fruit er de ajuin, selder, pepertjes en knofloook in aan. Voeg het currypoeder en de kurkuma toe en laat alles al roerend wat bruin worden. Doe er de kippenbouillon bij en een snufje cayennepeper. Roer het geheel onder elkaar tot een gladde saus. Dik eventueel nog wat aan met maizena.

Lekker met gekookte rijst en loempia.

Culinaire Informatie

Kurkuma

Kooktip

Pepers - Omgaan met Pepers



















Home | Links |

©Alle Rechten Voorbehouden | Disclaimer en Privacy